Ustvarjanje uporabniškega računa na družabnem omrežju LinkedIn

Ustvarjanje računa poteka v več korakih:

 1. Odpremo brskalnik in v iskalniku vpišemo LinkedIn.
 2. Kliknemo na (običajno) prvi ponujeni iskalni zadetek (LinkedIn) in odpre se nam spletna stran družabnega omrežja.
 3. Če bi že imeli odprt račun, bi se s pomočjo naše e-pošte in gesla prijavili v zgornji vrstici.
 4. V kolikor računa še nimamo, moramo izpolniti zahtevane podatke. Pazljivi moramo biti predvsem pri vnašanju E-pošte, ker bomo na vpisani naslov prejeli potrditveno pošto s katero bomo aktivirali naš račun, in seveda pri geslu, ki bi predstavljal naš ključ (dobra gesla vsebujejo velike in male črke, številka in kakšne druge znake). Po vpisu vsem podatkov kliknemo na gumb Join now.
 5. Sledi nekaj korakov, s pomočjo katerih bomo nastavili in dokončno vzpostavili naš račun. Vsa polja, ki imajo poleg imena še rdečo zvezdico, so obvezna in jih ne moremo preskočiti. V rubriki Naš trenutni status (I am Currently) izberemo Zaposlen (Employed), Iskalec zaposlitve (Job Seeker) ali Študent (Student). Podatki, ki jih bomo morali kasneje vnesti, so odvisni od našega statusa. Za naš primer bomo izbrali, da smo iskalci zaposlitve (Job Seeker). Oglejmo si primer izpolnjenega obrazca. Na koncu kliknemo gumb Create my profile.
 6. V naslednjem koraku lahko med našimi stiki, ki jih imamo v elektronski pošti, poiščemo ljudi, s katerimi bi se povezali. V tem primeru kliknemo gumb Continue in vpišemo geslo našega poštnega predala. Mi tega še ne želimo storiti sedaj, zato kliknemo Skip this step.
 7. V naslednjem koraku moramo potrditi, da smo lastniki elektronske pošte, ki smo jo navedli med podatki. To lahko storimo na dva načina:
  – tako da se neposredno prijavimo v naš poštni predal,
  – tako da nam sistem pošlje potrditveno elektronsko pošto.
  Mi bomo izbrali prvo možnost s klikom na gumb Confirm my Google account (pri prijavi smo uporabili Gmail poštni predal).
 8. Odpre se nam okno našega poštnega predala, v katerega moramo vnesti geslo in kliknemo gumb Prijava. Sprejmemo, da se lahko LinkedIn poveže z našim računom.
 9. V naslednjem koraku nam LinkedIn ponudi prevzem mobilne različice. To naredimo tako, da vpišemo številko našega mobilnega telefona in kliknemo gumb. Mi tega ne bomo storili in bomo kliknili gumb Skip.
 10. Na voljo imamo dva tipa računa:
  Basic (osnovni) – zastonj, ampak brez nekaterih možnosti,
  Premium – plačljiv z nekaterimi dodatnimi zmožnostmi.
  Glede na to, da račun lahko kasneje še spremenimo, bomo izbrali Basic račun tako, da bomo kliknili gumb Choose Basic.
 11. Naš račun je odprt. Res pa je, da je za učinkovito rabo družabnega omrežja LinkedIn priporočljivo izpolniti naš profil z vsemi podatki o naših zaposlitvah, izkušnjah, končanih izobraževanjih ipd. To lahko storimo s pomočjo čarovnika, ki se nam je odprl, ali pa to storimo kasneje s klikom na Finish later.
 12. Želimo vam obilo uspeha ob uporabi družabnega omrežja LinkedIn.
(Skupno 629 obiskov, današnjih obiskov 1)