Ustvarjanje uporabniškega računa na družabnem omrežju Facebook

Ustvarjanje računa poteka v več korakih:

 1. Odpremo brskalnik in v iskalniku vpišemo Facebook.
 2. Kliknemo na (običajno) prvi ponujeni iskalni zadetek (Facebook) in odpre se nam spletna stran družabnega omrežja Facebook.
 3. Če bi že imeli odprt račun, bi se s pomočjo naše e-pošte in gesla prijavili v zgornji vrstici.
 4. V kolikor računa še nimamo, moramo izpolniti zahtevane podatke. Pazljivi moramo biti predvsem pri vnašanju E-pošte, ker bomo na vpisani naslov prejeli potrditveno pošto, s katero bomo aktivirali naš račun in seveda pri geslu, ki bo predstavljal naš ključ (dobra gesla vsebujejo velike in male črke, številka in kakšne druge znake). Po vpisu vseh podatkov kliknemo na gumb Pridruži se.
 5. Sledi nekaj korakov, s pomočjo katerih bomo nastavili in dokončno vzpostavili naš račun.
  V prvem koraku nam ponudi iskanje prijateljev s pomočjo stikov, ki jih imamo pri našem ponudniku e-pošte. Prijatelje bomo seveda lahko dodajali sami kasneje, zato lahko kliknemo Preskoči ta korak. V drugem koraku lahko vpišemo nekaj podatkov o sebi, ki seveda niso nujno resnični, ali pa kliknemo gumb Preskoči. V tretjem koraku lahko naložimo našo fotografijo ali poljubno drugo sliko, ki bo postala slika našega računa ali kot mu tudi rečemo, našega profila.
 6. Sliko dodamo tako, da kliknemo na gumb Add Picture, poiščemo želeno sliko in dvokliknemo nanjo. Naša slika se bo prenesla na splet. Kliknemo gumb Naslednja.
 7. Prišli smo skoraj do cilja. Rumena vrstica na vrhu zaslona nas opozarja, da nam je ostala še potrditev pristnosti našega, ob vpisu vnesenega, e-poštnega naslova.
 8. Odpremo našo elektronsko pošto in poiščimo sporočilo, ki smo ga prejeli s strani Facebooka (v našem primeru uporabljamo Gmail poštni račun). Za potrditev je potrebno klikniti gumb Confirm Your Account.
 9. Odpre se nam nov zavihek v brskalniku in pojavi se nam sporočilo, ki nas obvešča, da smo uspešno potrdili naš račun.
 10. Po kliku na gumb V redu se preselimo v naš Facebook račun in ga lahko začnemo uporabljati.
 11. Želimo vam obilo zabave ob uporabi družabnega omrežja Facebook.
Video vodič – Ustvarjanje uporabniškega računa na Facebooku

(Skupno 833 obiskov, današnjih obiskov 1)