Primer iskanja podatkov za oddajo vloge za službo

Končno sem našel razpis za službo, ki mi je pisana na kožo. Ker si zelo želim uspeti na razpisu, se hočem dobro pripraviti, da bom napisal dobro prijavo in tudi, če pridem na razgovor, napraviti dober vtis. Vendar kako? Izvedeti moram čim več o podjetju, ki razpisuje delovno mesto. Želim zvedeti čim več o delu, ki ga razpisujejo. In na koncu tudi, kako je potrebno napisati dobro prijavo. Vse to lahko lepo opravim preko računalnika. Z iskanjem spletnih strani o podjetju pridem na njihovo spletno stran, ki jo natančno pregledam. Med ostalim na tej strani najdem tudi razpis za prosto delovno mesto, tako da ga imam pri roki. Preberem si še nekaj drugih sestavkov o podjetju, ki mi jih je pri iskanju ponudil Google.

Z iskanjem podatkov o poklicih najdem precej informacij o zahtevanih znanjih in spretnostih za tovrstna dela. Najdem kar nekaj koristnih informacij, ki jih doslej nisem poznal.

Preden se lotim prijave, na Googlu poiščem še sestavke o tem, kako je potrebno napisati dobro prijavo. Praktično izvem vse, na kaj moram biti pozoren pri pisanju. Najdem tudi nekaj sestavkov o tem, kako je potrebno izpeljati razgovor.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)