Primer učenja s pomočjo spleta

Uh, ta kemija. Hči mora popraviti oceno v šoli, pa enostavno ne razume snovi. Pomagam ji, vendar, trikrat sem že prebral poglavja v učbeniku in tudi meni še ni nič jasno. Za inštruktorja ravno ne bi dajal denarja, pa tudi časa ni, da bi našli primernega.

Kaj pa splet? Poskusim v Googlu. “Kovalentna vez”. Google mi ponudi: kovalentna vez, kovalentna vez razlaga, kovalentna vez primeri in še druga iskanja. Za začetek se odločim za “kovalentna vez razlaga”.

Kar obetavno. Poskusim najprej na Dijaski.net. Tukaj je preveč skopa razlaga. Sestavek je primeren za ponavljanje, ne pa za razlago. Gremo naprej. Sestavek »Enojna kovalentna vez« mi že bolje razloži celo stvar. Pogledam še sestavek »Dvojna in trojna kovalentna vez« in počasi pričenjam razumevati. Dovolj bo, da se s hčerjo lotiva skupaj. Pregledujeva stran za stranjo, poleg tega pogledava še v učbenik. Spletne strani nama ponujajo dodatne razlage, kjer je učbenik nerazumljiv. Hči dobi idejo, da poiščeva še kakšen video. Žal na YouTube ne najdeva posnetkov v slovenščini. Ampak sreča, da hči razume toliko angleščine, da vsaj približno razume razlago.

Porabila sva celo popoldne, ampak pri vsem sva se tudi lepo zabavala. V šoli pa je hči uspešno popravila oceno.

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)