Primer iskanja navodil za uporabo izdelka 

Otroka sta hotela imeti tiskalnik. Po nasvetu prodajalca smo izbrali tiskalnik HP Desk Jet 3520. Sedaj imam problem, kako ga lahko instaliram na domačem računalniškem omrežju. Nikoli nisem maral navodil, ki so priloženi izdelku. Pravzaprav jih niti ne razumem dobro. Slovenska navodila so skopa, po navadi je tudi prevod zelo slab.

Kaj pa navodila na spletu? Za tovrstne izdelke je na voljo precej video vodičev, kjer so podana navodila korak za korakom. Čeprav je moja angleščina slaba, pa vseeno lahko razumem vsaj toliko, da lahko sledim navodilom na videu.

Torej, gremo na spletni naslov www.youtube.com. V iskalno vrstico vpišem HP Desk Jet 3520. Zadetkov kolikor hočeš. Predstavitev tiskalnika, razlaga njegovih karakteristik, odpiranje pošiljke in instalacija tiskalnika, razni primeri reševanja problemov in še in še. Po kratkem pregledu najpomembnejših vodičev si izberem video, ki se mi zdi najbolj primeren, najlažje razumljiv. Sledim videu, ga zaustavljam in izvajam razložene operacije. Tako smo tiskalnik brez problema namestili, obenem pa sem o njem izvedel tudi veliko koristnih informacij.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)