Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v skladu z Letnim programom izobraževanja odraslih Republike Slovenije za leto 2014 določilo sofinanciranje podpornih dejavnosti za brezposelne ter informiranje in svetovanje za odrasle.

Med različnimi podpornimi dejavnostmi je tudi e-podpora z odprtim dostopom do spletnih učilnic na Portalu OSV (osnovne spretnosti in veščine). Pri tem nam Portal OSV s petimi spletnimi učilnicami nudi pomoč, da lahko s samostojnim učenjem pridobivamo osnovne spretnosti in veščine na različnih vsebinskih področjih.

Na Portalu OSV so spletne učilnice:

  • Funkcionalna pismenost
  • Digitalna pismenost 
  • Podjetnost
  • Družabna omrežja
  • Komunikacija
Kaj omogočajo spletne učilnice?

Spletne učilnice omogočajo, da lahko vsak izbira med različnimi vsebinami, ki jih potrebuje ali bi se rad izpopolnil v določenih vsebinah. V njih je mogoče poiskati različne povezave na spletne portale, na gradiva, posnetke, primere dobre rabe, ki nas usmerijo na razmišljanje o lastni podjetnosti in vzpodbudijo željo po učenju.

Zakaj e-podpora in spletni portal?

Na poklicni poti vsakega posameznika se lahko zgodi, da pride tudi do izgube zaposlitve. Potrebno je razmišljati kako naprej. Potrebujemo znanja in spretnosti, da se lažje znajdemo v svetu informacij, različnih možnosti in priložnosti, ki jih moramo prepoznati. Pri tem je pomembno naše razmišljanje in samoiniciativnost, da se bomo v določeni situaciji znašli in lahko odločali. Najpomembnejše je, da najdemo pot, po kateri gremo naprej in iščemo nove priložnosti.

Cilj e-podpore na Portalu OSV je pomoč brezposelnim in vsem uporabnikom, ki želijo pridobivati oziroma izboljšati temeljne in poklicne zmožnosti s poudarkom na krepitvi digitalne pismenosti, podjetnosti in samoiniciativnosti, kar naj bi prispevalo k večji zaposljivosti.

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov 1)